זה ללא ספק אחד המתכונים הכייפים, הקלים והפשוטים להכנת לחמניות
יצרתי אותו מכמה מתכונים ברשת והוא לגמריי מתכון שעובד טוב. ממליצה לקרוא את הטיפים למטה כי הם ייגרמו ללחמניות לצאת הכי מושלמות!
אצלנו הלחמניות האלו קבועות והילדים שלי פשוט נהנים מהם!
הן מתאימות לקחת אותן להפסקות אוכל בבית ספר, לטיולים בטבע או סתם לנישנוש בבית.
מה צריך?
4 כוסות קמח (חצי כוסמין מלא וחצי כוסמין לבן)
שתי כפות סוכר חום.
1 כף שמרים יבשים.
2 כפיות מלח הימלאיה (ורוד)
1.5 כוס מים
שליש כוס שמן זית.
הכנה:
לערבב הכול במיקסר בין 5-10 דקות עם וו לישה.
התפחה של כשעה.
לאחר ההתפחה ניתן לחלק לכ-10 כדורים (ניתן לשקול כל כדור, אני בדרך כלל מחלקת כל כדור לבין 80-100 גרם)
לקחת כל כדור ולרדד אותו לצורה אובלית.
להניח בתבנית עם אפייה כאשר סוף הגילגול כלפיי מטה, כדי שהלחמנייה לא תיפתח
או להשאיר ככה כל כדור ואז תתקבל לחמניה עגולה
*הדברים הכי חשובים הם:
1- להניח את סוף הגילגול כלפיי מטה, כדי שלא ייפתח.
2- מרווחים בין כל יחידה (ניתן להכניס את 9-10 היחידות לתבנית אחת)
3- להתפיח שוב בתוך התבנית עצמה לכחצי שעה\40 דק’. להניח מגבת מעל.
4- לחמם תנור ל-180 מעלות ל-בין 15-20 דקות.
5- חשוב לשים לב שהחלק התחתון של הלחמנייה יהיה גם הוא אפוי.
6- להוציא מהתנור ולחכות לצינון מלא ובתיאבון
***המלצה חמה! מה שלא אוכלים באותו היום אני ממליצה לבצע חיתוך של הלחמנייה (כמו שעושים לפניי מריחת ממרח) ,להכניס לשקית אטומה ולמקפיא.
ניתן להפשיר או לחמם קלות במיקרו (10-15 שניות) בהצלחה ובתיאבון!