מתכון ללחם כוסמין !
(המתכון המקורי שייך לשי זינגרמן, עם מעט שינויים שלי)
מתכון נפלא שעושה לנו נעים בקיבה וריח של מאפיה בבית.
מה צריך?
650 גרם קמח כוסמין
( אצלנו עובד הכי טוב, חצי לבן וחצי מלא)
אפשר גם רק כוסמין מלא.
15 גרם מלח
5 גרם שמרים יבשים
2 כפות סילאן ( טבעי וללא תוספת סוכר)
3 כוסות מים קרים
מה עושים?
מכניסים את הכול ביחד ללישה במיקסר 5-10 דק’.
התפחה * כשעה או לילה במקרר
אחריי ההתפחה הראשונית
אני מרפדת בנייר אפייה ומכניסה לתבנית אינגליש קייק ומתפיחה עוד כ30דק’
בשלב הזה ניתן לפזר מעל הלחם מה שרוצים, קינואה יבשה/ גרעיני חמניה/ דלעת/ אורגנו יבש/שומשום ועוד…
מחממים תנור ל 220~
מכניסים את הלחם ל15 דק’
לאחר מכן מורידים את הטמפ’ ל190~
ומשאירים עוד כ 35 דק’ בתנור.
לאחר שהלחם מוכן מצננים בחוץ.
פורסים רק כשהלחם התקרר.
מה שלא אוכלים באותו היום, אני ממליצה להקפיא כאשר הלחם פרוס ומה שמפריד בין הפרוסות זה ריבוע קטן של נייר אפייה.
כאשר רוצים לאכול, פשוט מוציאים פרוסת לחם ומכניסים לטוסטר או מפשירים בחוץ .
במקרר לא מומלץ לאחסן לחם כי אז הלחם מתייבש.
אז תהנו ובתיאבון❤️